Sitolor tvornica boja :: Dizajn kataloga

grafički dizajn :: dizajn kataloga

Za Sitolor tvornicu boja smo dizajnirali katalog u kojem su predstavili svoj asortiman. Naime, tvrtka Sitolor iz Slavonskog broda je, kao što joj i samo ime kaže, tvornica koja prozvodi boje i lakove za građevinu. Zbog boljeg predstavljanja svojih proizvoda budućim kupcima i partnerima odlučili su krenuti u izradu tiskanog i digitalnog kataloga.

Iako se u zadnje vrijeme katalozi obično rade u digitalnim verzijama, mnoge tvrtke i dalje preferiraju obje verzije.

Dizajn kataloga za Sitolor tvornicu boja. Na slici je prikazan otvoreni katalog sa slikama koji je položen na drvenoj površini.
Dizajn kataloga za Sitolor tvornicu boja

Na što treba obraćati pažnju kod dizajna kataloga?

Nije svaki dizajn kataloga primjeren za svaku vrstu usluge ili proizvoda. Dizajn treba pratiti industriju koju predstavlja i kupce koje želi privući. Kod kataloga se prvo odlučuje o veličini (formatu), broju stranica, te se stvara layout. Nakon toga se dizajniraju prednja i stražnja stranica.

Kao i kod dizajna plakata, prednja stranica kataloga ne smije biti natrpana tekstovima i dizajn elementima. Treba se držati pravila da su na prednjoj stranici samo najvažnije informacije poput ime tvrtke, imena kataloga, odnosno što on predstavlja/prodaje, te eventualno fotografija ili ilustracija. Sve kontakt informacije se stavljaju na stražnju stranicu kataloga koja je obično veoma jednostavna. Izbor boje i fontova ovisi isključivo o djelatnosti kojom se tvrtka bavi. Za korporativne kataloge ćemo se držati boja i fontova koji odaju profesionalniji i ozbiljniji dojam, ali ako na primjer prodajemo igračke, katalog može biti razigraniji, šareniji, a fontovi mekših oblika.

Fotografije

Kada se u katalogu koriste fotografije, one moraju biti visoke kvalitete i profesionalno napravljene. Ako koristite slike loše rezolucije cjelokupan dojam kataloga će biti umanjen, stoga je bolje prije odluke o izradi kataloga, imati na umu da se za katalog moraju izraditi i kvalitetne fotografije proizvoda te imati pripremljene već gotove (po mogućnosti lektorirane) tekstove.

Dizajn kataloga je dugotrajan proces, pogotovo kada se radi o katalozima koji imaju 100 i više stranica. Zato pripremite sve materijale za dizajnera prije početka rada, kako bi se taj postupak vremenski skratio i olakšao.

Prelistajte cijeli Sitolor katalog:

Sitolor katalog 2021

Ukoliko Vam treba katalog, slobodno nas kontaktirajte putem emaila ili kontakt obrasca.

Za više naših radova pogledajte naš portfolio, a za zanimljive tekstove o grafičkom dizajnu skoknite do našeg bloga.

Zale Dizajn Studio