Hrvatsko društvo ekonomista :: Vizualni identitet

grafički dizajn :: vizualni identitet :: branding :: dizajn loga

Predstavljamo novi vizualni identitet za Hrvatsko društvo ekonomista

Vizualni identitet (logo) za Hrvatsko društvo ekonomista
Vizualni identitet (logo) za Hrvatsko društvo ekonomista

Novi logotip i knjiga grafičkih standarda simboliziraju snagu suradnje i dijaloga u ekonomiji

Hrvatsko društvo ekonomista (HDE) i mi predstavljamo novi vizualni identitet koji ujedinjuje modernu estetiku s dubokom simbolikom. Dizajniran da odražava misiju i vrijednosti HDE-a, novi logotip i knjiga grafičkih standarda predstavljaju snagu suradnje i dijaloga u ekonomiji.

Simbolika logotipa:

Novi logotip HDE-a sastoji se od dva kruga i simbola za razgovor. Glavni element, veliki tamno plavi krug, simbolizira okrugli stol, mjesto okupljanja i razmjene ideja među ekonomistima. Manji krug svijetlo sive boje predstavlja neutralnost i objektivnost u ekonomskim raspravama. Bijeli simbol za razgovor u središtu logotipa naglašava važnost otvorene komunikacije i konstruktivnih razmjena mišljenja.

Vizualni identitet (logo) za Hrvatsko društvo ekonomista
Vizualni identitet (logo) za Hrvatsko društvo ekonomista

Simbolika boja:

Boje logotipa su pažljivo odabrane da odražavaju značajke i principe HDE-a. Tamno plava boja simbolizira povjerenje, autoritet i inteligenciju, a siva boja neutralnost, ravnotežu i ozbiljnost. Kombinacija ovih boja komunicira profesionalizam, stabilnost i angažman HDE-a u promicanju ekonomskog prosperiteta.

Knjiga grafičkih standarda (brand book):

Uz novi logotip, HDE je predstavio i knjigu grafičkih standarda. Ovaj dokument definira pravila korištenja logotipa, boja, tipografije i drugih elemenata vizualnog identiteta. Cilj knjige je osigurati dosljednost i profesionalnu upotrebu vizualnog identiteta u svim komunikacijskim kanalima HDE-a.

Knjiga grafičkih standarda brand book) za Hrvatsko društvo ekonomista
Knjiga grafičkih standarda (brand book) za Hrvatsko društvo ekonomista

Vjerujemo da će novi vizualni identitet doprinijeti jačanju prepoznatljivosti udruge i učvrstiti njenu poziciju kao vodećeg glasa u hrvatskoj ekonomiji.

Želite kod nas napraviti vizualni identitet? Javite nam se na email adresu ili putem kontakt obrasca. Naše radove možete pogledati u portfoliju.

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog gdje ćete naći mnoge zanimljive članke od kojih su mnogi na temu loga.

Zale Dizajn Studio