Villa Sunray :: Izrada logotipa

grafički dizajn :: vizualni identitet :: branding :: dizajn loga

Dizajn i izrada loga za Villa Sunray apartmane
Izrada logotipa za Villa Sunray apartmane

Za klijente iz Primoštena, Villu Sunray, smo dizajnirali ovaj elegantan logo. Villa Sunray su prekrasne kuće za iznajmljivanje. Ova luksuzna zdanja su zaslužila i luksuzni logo. Kako bismo stvorili taj dojam luksuza, profinjenosti te profesionalnosti, kombinirali smo zlatnu i bijelu boju. Monogramski logotipi uvijek daju dašak elegancije pa smo za ikonu kreirali jedan od slova S i R.

Zlatna boja je u značenju boja povezana sa bogatstvom, uspjehom i znanjem, dok je bijela boja predstavlja profinjenost, čistoću i efikasnost. Mi smatramo da se svi ovi pridjevi itekako odnosne na ovu djelatnost te da su idealan predstavnik ove tvrtke.

 

Sviđa vam se ovaj logo? Onda pogledajte i naše ostale radove iz kategorije Logo.

Korištenje zlatne boje u dizajnu logotipa

Dok se zlato tradicionalno povezuje s bogatstvom i raskoši, ono također može simbolizirati prizemnije vrijednosti kao što su žetva, tradicija i toplina. Zlatna je također boja koja se može koristiti za privlačenje pažnje i stvaranje osjećaja hitnosti. U svijetu dizajna logotipa, zlato se može koristiti za prenošenje raznih poruka. Na primjer, shema zlatne boje može se koristiti za luksuznu marku kako bi se prenio osjećaj sofisticiranosti i ekskluzivnosti. Ili bi se zlatni logotip mogao koristiti za jednostavnije poslovanje, poput poljoprivredne tržnice, kako bi se prenio osjećaj tradicije i prirodnosti.

U konačnici, korištenje zlata u dizajnu logotipa svestran je alat koji se može koristiti za prenošenje širokog spektra poruka. Dakle, želite li prenijeti luksuz i sofisticiranost ili tradiciju i prizemljenost, razmislite o korištenju zlata u svom sljedećem dizajnu logotipa.

Monogramski logotipi: tko ih treba koristiti

Monogramski logotip je logotip sastavljen od jednog ili dva slova, obično inicijala tvrtke ili pojedinca. Monogramske logotipe često koriste luksuzni brendovi jer odaju osjećaj sofisticiranosti i ekskluzivnosti. Međutim, monogramske logotipe mogu koristiti tvrtke bilo koje vrste za stvaranje snažnog i nezaboravnog vizualnog i brend identiteta.

Ako razmišljate o korištenju logotipa s monogramom za svoju tvrtku, morate imati na umu nekoliko stvari. Prvo provjerite jesu li slova koja odaberete lako čitljiva i prepoznatljiva. Želite da vaš logotip bude odmah prepoznatljiv, stoga izbjegavajte upotrebu složenih ili zamršenih slova. Drugo, razmislite o bojama koje ćete koristiti u svom monogramskom logotipu. Iako je zlato popularan izbor za luksuzne marke, doista možete koristiti bilo koju boju ili kombinaciju boja za koju smatrate da predstavlja vašu tvrtku. Samo pazite da izbjegavate korištenje previše boja, jer to može učiniti da vaš logotip izgleda zbunjujuće i pretrpano.

Dakle, ako želite stvoriti snažan i nezaboravan vizualni identitet, razmislite o upotrebi logotipa s monogramom. 

 

Naše ostale radove možete pogledati u portfoliju.

Želite kod nas napraviti logo? Javite nam se na email adresu ili putem kontakt obrasca. Čekamo vas!

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog gdje ćete naći mnoge zanimljive članke od kojih je jedan upravo o logu.


Zale Dizajn Studio