Goldcorn nadjevi :: Dizajn ambalaže

grafički dizajn :: branding :: dizajn ambalaže :: dizajn etikete

Za tvrtku Goldcorn iz Zagreba smo dizajnirali etikete na već postojeću ambalažu. Goldcornu je glavna djelatnost distribucija prehrambenih proizvoda mnogim proizvođačima diljem regije. U ovom slučaju su trebali dizajn za nadjeve u svojoj ponudi. Pošto se radilo o pet vrsta nadjeva (okusi: jabuka, čokolada (goldella), miješano voće, marelica i višnja) trebalo je osmisliti krovni dizajn za svih pet nadjeva te zatim svaki zasebno prilagoditi pojedinom okusu. To smo postigli sa promjenama boja i fotografija kako bi svaki okus bio lako prepoznatljiv.

Na što treba obraćati pažnju kod dizajna ambalaže i etikete?

Vaš proizvod će stajati na policama direktno pokraj svoje konkurencije, stoga je dizajn ono što će pomoći Vašem proizvodu da se izdvoji iz gomile. Svima nam je netko ispričao kako je kupio dobar proizvod u nama poznatom dućanu, ali kada smo mi bili tamo više puta, taj proizvod nismo niti primijetili. Tek kada aktivno krenemo u potragu te kada nam prijatelj kaže gdje točno proizvod stoji ga pronađemo. Nažalost, mnogi kvalitetni proizvodi promaknu kupcima baš iz razloga što ga se niti ne primijeti. To ne znači da dizajn mora biti uvijek u jarkim bojama, da pakovanje mora biti neobičnih oblika. Ponekad upotreba snažnih boja je poželjna, ali ne za sve proizvode. Ono što je bitno da dizajner kreira dizajn prema potrebama proizvoda, industrije te kupaca koje želite privući.

Držite se osnovnih pravila dizajna, nemojte natrpavati dizajn sa previše ilustracija, fotografija i dizajn elemenata. Prostor za dizajn na ambalaži je ograničen, a uz to svaki proizvod mora sadržavati tekstove koji su zakonom propisani, poput sadržaja, datuma proizvodnje i sl.. Također se nemojte bojati biti kreativni kod proizvoda koji to dopuštaju, a kod onih gdje je potreban profesionalniji dizajn, sjetite se da profesionalno ne treba značiti i dosadno. Sa zanimljivim izborom palete boja, fontovima, fotografijama ili uzorcima, svaki dizajn može biti primijećen i prihvaćen od strane kupca.

Pogledajte i naše ostale radove iz kategorije Packaging.

Za dizajn Vaše ambalaže ili etikete, javite nam se putem obrasca ili nam pošaljite mail.

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog, gdje ćete naći mnoge zanimljive članke.

Zale Dizajn Studio