Cadieux Paris :: Katalog i plakati

grafički dizajn :: dizajn kataloga

Cadieux Paris tvrtka koja se bavi dizajnom visokokvalitetne i moderne odjeće. Pristupili su nam jer im je bio potreban dizajn kataloga za njihovu novu kolekciju, posao koji smo sa zadovoljstvom i učinili. Kolekcija je bila prepuna žarkih boja te zanimljivih uzoraka, te nije bilo teško urediti katalog za tako krasno dizajnirane artikle. Minimalno grafičko obrađivanje, kako bi odjeća i profesionalne fotografije došle do izražaja je bio naš izbor za ovaj posao.

Dizajn kataloga za Cadieux Paris. Modna marka Cadieux Paris je predstavila svoje kreacije u ovom modernom i veselom katalogu. Na fotografiji se nalazi naslovnica kataloga kao i otvoreni katalog. Na naslovnici su dvije manekenke u odjeći cadieux marke. Na otvorenim stranicama kataloga se vidi mnoštvo kvalitetnih slika.
Dizajn kataloga za Cadieux Paris

Na što treba obraćati pažnju kod dizajna kataloga?

Nije svaki dizajn kataloga primjeren za svaku vrstu usluge ili proizvoda. Dizajn treba pratiti industriju koju predstavlja i kupce koje želi privući. Kod kataloga se prvo odlučuje o veličini (formatu), broju stranica, te se stvara layout. Nakon toga se dizajniraju prednja i stražnja stranica.

Kao i kod dizajna plakata, prednja stranica kataloga ne smije biti natrpana tekstovima i dizajn elementima. Treba se držati pravila da su na prednjoj stranici samo najvažnije informacije poput ime tvrtke, imena kataloga, odnosno što on predstavlja/prodaje, te eventualno fotografija ili ilustracija. Sve kontakt informacije se stavljaju na stražnju stranicu kataloga koja je obično veoma jednostavna. Izbor boje i fontova ovisi isključivo o djelatnosti kojom se tvrtka bavi. Za korporativne kataloge ćemo se držati boja i fontova koji odaju profesionalniji i ozbiljniji dojam, ali ako na primjer prodajemo igračke, katalog može biti razigraniji, šareniji, a fontovi mekših oblika.

Kada se u katalogu koriste fotografije, one moraju biti visoke kvalitete i profesionalno napravljene. Ako koristite slike loše rezolucije cjelokupan dojam kataloga će biti umanjen, stoga je bolje prije odluke o izradi kataloga, imati na umu da se za katalog moraju izraditi i kvalitetne fotografije proizvoda te imati pripremljene već gotove (po mogućnosti lektorirane) tekstove. Upravo kod Cadieux kataloga se može vidjeti važnost kvalitetno napravljenih fotografija.

Dizajn kataloga je dugotrajan proces, pogotovo kada se radi o katalozima, koji imaju 100 i više stranica. Zato pripremite sve materijale za dizajnera prije početka rada, kako bi se taj postupak vremenski skratio i olakšao.

Prelistajte cijeli katalog Cadieux Paris na sljedećem linku:

Cadieux katalog SS 18

Pogledajte i naše ostale radove iz kategorije Print.

Za dizajn Vašeg kataloga, javite nam se putem obrasca ili nam pošaljite mail.

Za više informacija o grafičkom dizajnu, možete pogledati naš blog, a za naše ostale radove posjetite naš portfolio.

Zale Dizajn Studio