Gnothe :: Dizajn knjige i iPhone/iPad igrice

grafički dizajn :: dizajn knjige :: dizajn igre :: UI dizajn :: UX dizajn :: izrada mobilne aplikacije

Dizajn knjige i igrice za iPhone Gnothe. Na slici se nalazi prikaz knjige i igrice koji su dizajnirani u toplim zemljanim bbojama sa cvjetnim motivom.
Dizajn knjige i iPhone igrice Gnothe

O projektu

Za naše klijente iz Ujedinjenog Kraljevstva smo dizajnirali knjigu i igricu za iPhone te igrače karte. Ova zabavna knjiga i igrica su nalik tarot kartama. Knjiga objašnjava cijelu igru, predstavlja sve karte te priča priču o svakoj, a pomoću aplikacije ili tiskanih karata to svo znanje možete prenijeti u zabavnu razbibrigu.

Pokušali smo da dizajn prati slike koje krase karte, njihov mističan osjećaj te zemljane boje. Stoga smo željeli i da glavni dizajn izgleda toplo, mistično (što smo postigli sa minimalizmom naslovne stranice koju krasi samo naslov), ali i pomalo zaigrano (simbol toga je cvijeće).

Dizajn knjige

Kao u primjeru Gnothe knjige, prema naslovnoj strani knjige bi već trebali znati o kakvom žanru se radi. Sigurno ste mnogo puta vidjeli korice knjige te odmah znali da se radi o ljubavnom romanu ili pak trileru. To je namjerno napravljeno kako bi Vas odmah privukla vrsta knjige kakvu volite. U moru knjiga, bitno je da klijent odmah zna da je Vaša knjiga baš po njegovom ukusu te da želi saznati više.

Tu dolazimo do naslovnice knjige koja bi trebala odati čitatelju što ga čeka, kao mali nagovještaj sadržaja unutar korica. To se može postići ilustracijom, fotografijom, odabirom teksta i boja ili kombinacijom nekih od tih elemenata. Želite pobuditi osjećaj znatiželje kod kupca.

UX dizajn

Kod UX dizajna (eng. user experience) bitno je imati na umu da je cilj privući i zadržati korisnika što duže u aplikaciji. Jednostavan i praktičan dizajn je najbolji odabir, a sa izborom boja te određenih dizajn elemenata se aplikacija prilagođava potrebama klijenta.

U današnje vrijeme kada je dizajn aplikacija sve traženiji, a njih sve više, ne želite da iskustvo korištenja aplikacija bude složeno i da umara korisnika. Treba se držati pravila funkcionalnosti prije svega.

 

 

Ukoliko trebate dizajn knjige ili mobilne aplikacije, slobodno nas kontaktirajte na email ili putem kontakt obrasca.

Više naših radova možete pogledati u portfoliju, a ako želite znati više o grafičkom dizajnu, u našem blogu možete naći puno članaka na tu temu.

Zale Dizajn Studio