Ministarstvo financija RH :: Bilten

grafički dizajn :: dizajn biltena

Za Ministarstvo financija Republike Hrvatske smo dizajnirali biltene.

Dizajn biltena za Ministarstvo financija Republike Hrvatske. Jednostavan i pregledan dizajn za izgled ovog biltena. Na slici su prikazana četiri biltena položena na ravnu površinu. Naslovnice su u zelenoj, svijetloplavoj, plavoj i rozoj boji.
Dizajn biltena za Ministarstvo financija Republike Hrvatske

 

Što je to bilten?

Točna definicija preuzeta sa enciklopedija.hr je:

bilten (franc. bulletin: izvještaj, potvrda < tal. bolletino, prema bolla: bula).

1. Kratak izvještaj za javnost; priopćenje, izvješće.

2. Povremena serijska publikacija; objavljuje se prigodno ili u određenim vremenskim razmacima, sastavljena kao kratak izvještaj ili izjava vladinih, društvenih ili drugih organizacija ili institucija (izvještaj burze, ministarstva, izbornih ili vojnih stožera, liječničkih konzilija, znanstvenih institucija te izvještaji o epidemijama, prirodnim katastrofama, potresima, poplavama i sl.). Biltenom se naziva i povremena publikacija općega informativnog, gdjekad i književnoga, umjetničkog značaja (mjesečnik, polumjesečnik, tjednik itd.). U bibliotekarstvu se biltenom naziva redovita ili prigodna publikacija s bibliografskim popisom novonabavljenih naslova bilo koje vrste građe u knjižnici.

Dizajn biltena treba biti jednostavan, jasan te moderan. Pošto bilteni često sadrže mnogo grafičkih elemenata poput grafova, tablica i sl. treba pripaziti da su oni napravljeni pregledno, te da ne preuzmu cjelokupni dizajn. Dobar balans između grafičih elemenata, fotografija i tekstova je izuzetno bitno kod ovakvih publikacija.

Prelistajte sve biltene na stranicama Ministarstva financija Republike Hrvatske:

Bilten br. 9

Bilten br. 10

Bilten br. 11

Bilten br. 12

 

 

Pogledajte više naših radova u portfoliju i naše ostale radove iz kategorije print.

Ukoliko vam treba dizajn plakata ili oglasa, slobodno nas kontaktirajte putem maila ili kontakt obrasca.

Za više zanimljivih tema o grafičkom dizajnu, pogledajte naš blog.

Zale Dizajn Studio