Kodium Pro :: Dizajn logotipa

grafički dizajn :: branding :: vizualni identitet :: izrada loga :: motion graphics

Dizajn logotipa za Kodium Pro
Dizajn logotipa za Kodium Pro

Dizajn logotipa za tvrtku Kodium pro je jednostavan i minimalistički. Logo se sastoji od jednostavnih geometrijskih oblika poput dvije zagrade, okrugla i uglasta koje tvore apstraktni znak koji asocira na slovo “K”. Također, te dvije zagrade su simbol software poslovanja, odnosno programiranja, kojim se tvrtka bavi. Boje koje su korištene u logotipu su narančasta i žuta koje na tamnoj zelenoj podlozi daju svjež, vedar, ali i dalje poslovan izgled.

 

Dizajniranje logotipa za IT industriju

Općenito, dizajn logotipa za software tvrtke ima neke specifičnosti u odnosu na druge vrste tvrtki. Software tvrtke obično imaju naglasak na tehnologiji i inovacijama, stoga je važno da se dizajn logotipa odražava te vrijednosti. Uloga logotipa je da bude prepoznatljiv i da ističe tvrtku među konkurencijom. Stoga, logotip za software tvrtku trebao bi biti jednostavan, modernog izgleda i sa snažnom vizualnom identifikacijom.

Važno je naglasiti da se pri dizajniranju logotipa za software tvrtku treba voditi računa o skalabilnosti, tj. da logotip izgleda dobro u različitim veličinama. Budući da se logotip često koristi na web stranicama, mobilnim aplikacijama i drugim digitalnim medijima, važno je da izgleda dobro u različitim razlučivostima.

U konačnici, dizajniranje logotipa za software tvrtku treba biti usmjereno na stvaranje jednostavnog, prepoznatljivog i modernog izgleda koji odražava vrijednosti tvrtke i njezinu specifičnost u tehnološkom svijetu.

Želite kod nas napraviti logo? Javite nam se na email adresu ili putem kontakt obrasca. Naše radove možete pogledati u portfoliju.

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog gdje ćete naći mnoge zanimljive članke od kojih su mnogi na temu loga.

Zale Dizajn Studio