Klik4 :: Dizajn oslikavanja vozila

grafički dizajn :: oslikavanje vozila :: dizajn vozila

O KLIK4

Tvrtka Klik4 iz Zagreba se bavi prodajom reklamnih proizvoda te tiskom ili vezom na njih. Pošto im je ponuda šarolika, sa tisućama artikala u svojoj ponudi, tako im i logo prati tu šarenu temu. Imali su potrebu ukrasiti svoja brojna vozila jedinstvenim dizajnom te su nas kontaktirali. Dizajn je pratio njihov već postojeći veseli logo, tako da nije bilo teško ukomponirati taj vizual na vozilo. Baš zbog toga što je logo toliko zanimljiv smo odlučili koristiti samo njega kao motiv cijelog dizajna vozila. Ovaj šaren i upečatljiv dizajn će sigurno biti zamijećen na cestama Zagreba i Hrvatske. Dobar dizajn daleko se čuje. 🙂

Zašto je oslikavanje vozila važno i na što treba obraćati pozornost?

Svaki dan provodimo sate na otvorenom, bilo kao sudionici u prometu ili kao pješaci. Pokraj nas prođu brojna vozila. Vašu reklamu na vozilu, može vidjeti stotine ljudi svaki dan. Ovo je jedan od najjeftinijih i najefikasnijih oblika reklame.

Kod dizajna vozila, pogotovo onih većih dimenzija poput kombija i kamiona, želite stvoriti dizajn koji će privući pažnju, ali će i dalje prenijeti poruku o vašoj tvrtki, proizvodu ili usluzi. Iako dizajn vozila tradicionalno krasi snažan dizajn: upotreba jarkih boja, ilustracija i grafičkih elementa, opet treba paziti kako ne bi odvukao pozornost od bitnih informacija: poput imena tvrtke, usluge koja se nudi te drugih bitnih informacija. Vozilo najčešće vidimo u pokretu, tako da dizajn ima samo par sekundi vremena privući pozornost publike. Zbog toga se za dizajn vozila upotrebljavaju snažne palete boja, ilustracije i slike. Nakon što dizajn privuče pažnju publika ima samo kratko vrijeme pročitati poruku. Nemojte natrpavati vozila sa previše teksta. Smanjite svoju poruku na najosnovnije podatke, a dobar dizajner će vam pomoći da se ostatak poruke prenese putem dizajn elementa.

 

Ukoliko trebate slogan ili oslikavanje vozila, slobodno nas kontaktirajte putem obrasca ili nam pošaljite mail.

Za više našeg dizajna, posjetite naš portfolio, a za zanimljive članke o dizajnu posjetite naš blog.

Zale Dizajn Studio