Dodir Duge :: Dizajn loga

grafički dizajn :: vizualni identitet :: branding :: dizajn loga

Dizajn loga za Dodir duge

Smještena unutar povijesnog gradića Rovinja, Dodir Duge je udruga za koju smo izradili novi dizajn loga. Ovaj logo prikazuje predanost organizacije obogaćivanju života pojedinaca s neurorazvojnim poremećajima kroz fuziju boje i zvuka.

Vizual loga

U srži vizualnog identiteta Dodir Duge nalazi se živahni logo, koji sažima principe prihvaćanja i živosti. Središnji motiv vješto isprepliće dugu koja prelazi u set slušalica, stvarajući tako vizualnu simfoniju koja predstavlja stratešku inkorporaciju glazbe i zvuka organizacije u terapeutske svrhe.

Dekonstruirani elementi:

  • Dugine slušalice: Služeći kao dvostruka metafora, duga se pretvara u slušalice, simbolizirajući ne samo snagu glazbe, već i utjelovljujući spektar podrške onima koji se nose s neurorazvojnim izazovima.
  • Bijeli detalji: Početni luk duge pretvara se u netaknute bijele slušalice, označavajući jasnoću i čistoću u slušnoj percepciji. Ovo naglašava misiju Dodir Duge da podigne kvalitetu života osoba iz spektra autizma.
  • Preciznost tipografije: nijansirana odluka da se promijeni veličina slova O, U i E sa spojnom linijom ispod odražava dašak sofisticiranosti te naglašava sami naziv udruge. Služi kao vizualni prikaz delikatne ravnoteže i međusobne povezanosti svakog elementa. Podsjeća i zaigranost pošto udruga se bavi prvenstveno potrebama djece.
Dizajn loga za Dodir duge
Dizajn loga za Dodir duge

Zvuk inkluzije:

U logotipu Dodir Duge ugrađen je naklon Tomatis metodi, tehnici terapeutskog slušanja koja koristi glazbu za stimulaciju mozga. To je predstavljeno slušalicama koje povezuju vizualnu i slušnu komponentu.

Dizajn loga za Dodir duge
Dizajn loga za Dodir duge

Simbolika duge

Dizajn loga za Dodir Duge ne samo da obuhvaća slušnu integraciju, već također kanalizira živopisnu simboliku duge.

Duga, trajni simbol različitosti, nade i obećanja, vješto je ukomponirana u dizajn loga. Osim svoje kromatske privlačnosti, duga simbolizira spektar podrške koju Dodir Duge pruža pojedincima koji se suočavaju s neurorazvojnim izazovima. Ovaj namjerni odabir simbolike savršeno je usklađen s misijom organizacije da poboljša kvalitetu života za one u spektru autizma.

Dizajn, posebno za neprofitne organizacije i tvrtke posvećene djeci, ima jedinstvenu odgovornost—dužnost vizualnog prikaza suosjećanja i pristupačnosti. Logotip Dodir Duge utjelovljuje ovu filozofiju, balansirajući sofisticiranost s djetinjom zaigranošću. Odluka da se integriraju razigrani elementi poput smanjivanja slova O, U i E sa spojnom linijom ispod dodaje dašak otkačenosti, osiguravajući da vizualni narativ ostane pristupačan mlađoj publici.

Motiv duge, izvan svoje univerzalne privlačnosti, služi kao vizualni jezik koji komunicira inkluzivnost i radost, duboko rezonirajući s demografijom kojoj Dodir Duge služi. U području neprofitnog dizajna, gdje su osjetljivost i rezonancija najvažniji, logotip Dodir Duge predstavlja primjer kako vizualni elementi mogu nadići estetiku i postati kanali razumijevanja i podrške za one kojima je to najpotrebnije.

Dizajn loga za Dodir duge
Dizajn loga za Dodir duge

 

Želite kod nas napraviti logo? Javite nam se na email adresu ili putem kontakt obrasca. Naše radove možete pogledati u portfoliju.

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog gdje ćete naći mnoge zanimljive članke od kojih su mnogi na temu loga.

Zale Dizajn Studio