Stillist :: Dizajn logotipa

grafički dizajn :: vizualni identitet :: logo dizajn

Za dizajn logotipa tvrtke Stillist iz Zagreba vodili smo se željama klijenta da logo bude jednostavan, moderan i elegantan. Također klijent je želio da dva slova L u logo predstavljaju ogledalo. Pošto je industrija u kojoj tvrtka djeluje dio modne industrije, ikona koja se zrcali poput ogledala je dobar predstavnik toga. Tako smo jedno slovo L okrenuli kako bi izgledalo poput kvadrata te sa tim okretanjem pokazivalo zrcaljenje ogledala.

Boje su snažna tamno zelena i elegantna zlatna koje se dobro nadopunjuju te ostavljaju dojam luksuza i visoke elegancije.

Dizajn logotipa za tvrtku Stillist iz Zagreba. Tvrtka se je web shop za prodaju odjeće i obuće luksuznih marki.
Dizajn logotipa za tvrtku Stillist

Upotreba boja u dizajnu logotipa za luksuzni brand

Kada je riječ o dizajnu logotipa, jedan od najvažnijih aspekata je korištenje boja. Boje se mogu koristiti za prenošenje određene poruke ili osjećaja, a također mogu pomoći u stvaranju identiteta brenda. Za luksuzne brendove posebno je važno odabrati boje koje će odražavati identitet i vrijednosti brenda, a koje će pritom odavati dojam visoke elegancije i vrijednosti.

Ikona loga za tvrtku Stillist. Zlatna slova L.
Ikona logotipa za tvrtku Stillist

Crna, bijela, zlatna i srebrna neke su od najpopularnijih boja koje se koriste u logotipima luksuznih marki. Ove se boje često koriste jer odaju osjećaj sofisticiranosti i elegancije. Također su povezani s bogatstvom i uspjehom.
Tako smo za Stillist logo, odnosno njegovu ikonu, odabrali zlatnu boju.
Tamno zelena boja također daje dojam visokog luksuza te skupoće.

Važno je zapamtiti da svaka boja ima svoje značenje. Treba odabrati boje koje najbolje predstavljaju vaš brend i ono što želite da predstavlja. Neke tvrtke će željeti potpunu jednostavnost u monokromatskim bojama, dok druge žele bogate boje, poput ovog loga te složenije dizajne. Stoga prije odabira boje za logo, dobro razmislite o tome kako želite izgledati svojim klijentima.

Želite kod nas napraviti logo? Javite nam se na email adresu ili putem kontakt obrasca. Naše radove možete pogledati u portfoliju.

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog gdje ćete naći mnoge zanimljive članke od kojih su mnogi na temu loga.

Zale Dizajn Studio