TikTok računi za dizajnerski fyp

 

Ne, TikTok nije samo mjesto gdje teenageri plešu. 😊 Zapravo, TikTok je trenutno najpopularnija društvena mreža u svijetu te svakim danom njezina popularnost samo raste. Za sve one koji još nisu instalirali aplikaciju, a namjeravaju i one koji jesu, ali žele obogatiti svoj FYP sa novim kreatorima, napravili smo ovu listu TikTokera koje je vrijedno pratiti ako ste ljubitelj dizajna.

1. Color.Nerd

TikToker pod imenom @color.nerd je netko koga želite pratiti ako volite teoriju boja. Sa 266 000 pratitelja te preko 6 milijuna lajkova na njegova videa u trenutku pisanja ovog bloga, color.nerd objašnjava na lako razumljiv i zabavan način sve što trebate znati o bojama. Od same teorije, do analiza slika poznatih umjetnika i animiranih filmova sa naglaskom na boju ovaj TikTok račun je nezaobilazno mjesto za sve koji žele naučiti nešto više o bojama i njihovoj upotrebi.

U ovom TikToku objašnjava odabir boja u poznatom filmu 101 Dalmatinac:

@color.nerd

I could give a 45 min. lecture on 101 Dalmatians with no prep. #colortheory #tiktokartschool #animationart #disney #101dalmatians

♬ original sound – color.nerd

2. Fonts.colors

Font & Colors je tvrtka za grafički dizajn, a njezina osnivačica Sam Remboldt na TikToku, koji trenutno broji 424.200 tisuće pratitelja te 2.6 milijuna lajkova, dijeli brojne savjete o grafičkom dizajnu. Sam dijeli savjete o konkretno grafičkom dizajnu. Na primjer kako izabrati odgovarajući font, kako napraviti web stranicu i sl.. Dijeli i brojne savjete o tome kako voditi uspješan dizajnerski posao. Ovo je idealan račun za sve one koji razmišljaju pokrenuti svoj dizajnerski posao, kao i za već iskusne dizajnere koji ovdje mogu promaći mnoge zanimljive savjete. 

U ovom TikToku sam objašnjava kako napraviti lijepi email potpis pomoću Google Docs:

 

@passionland.co

Email signatures 101. #email #emailsignature #canvahack #canva #googledoc #graphicdesign #freelancer #freelance #graphicdesigner #elfitup

♬ original sound – Passionland | Creativity Coach

3. Matty McTech (@setupspawn)

Iza ovog računa, koji broji 4.4 milijuna pratitelja te 67.8 milijuna lajkova, stoji Matty McTech. Ovo nije dizajnerski račun, ali je veoma koristan svima pa tako i dizajnerima. Matty na svom kanalu otkriva mnoge korisne web stranice za koje možda nikada niste čuli. Također i Internet alate, igrice te mnoge druge korisne informacije. Svoj sadržaj je podijelio na par dijelova, a najpopularnije serije su: “Web stranice koje trebate znati” i “Web stranice koje liječe dosadu” sa stotinama videa. Svatko može pronaći nešto korisno pa tako i dizajneri. 

U ovom TikToku otkriva stranicu koja će biti zanimljiva svima koji vole crtati:

@setupspawn

This ai is crazy! One of my favorites. #graphicdesign #tipsandtricks #artist

♬ original sound – Matty McTech

4. Creatives by Cami (@cami.creative)

Monogrami su jedan od najtradicionalnijih i najstarijih oblika logo dizajna, a Cami je umjetnost izrade monogramskog loga podigla na novu razinu. Na ovom TikTok kanalu koji broji 423.200 tisuća pratitelja i 6.2 milijuna lajkova, Cami od osobnih imena i riječi radi predivne logotipove. Pregledajte njezin sadržaj jer možda je već napravila i vaše ime, a mi smo izabrali monogramski logo za sve naše čitateljice ženskog roda:

@cami.creative

Reply to @aletz_33 happy IWD! 🤸🏻‍♀️ here’s to being/knowing amazing women!!! ✨ #internationalwomensday #namelogo #women #womensday #thankstoher #fyp

♬ original sound – Jayde♡

 

5. Holly Johnson (@jollyhohnsonart)

Holly Johnson je grafička dizajnerica koja na svom TikToku kanalu, koji trenutno broji preko 800 000 pratitelja i 16.8 milijuna lajkova, podučava kako se radi u programima poput Photoshopa, uči o teoriji grafičkog dizajna, daje brojne savjete o samom dizajniranju. Ovaj kanal je idealan za sve dizajnere i ljubitelje dizajna koji žele naučiti nešto više o ovom zanatu. 

Ako vas zanima 3D dizajn u ovom TikTok videu Holly objašnjava kako napraviti 3D ilustracije od vektora:

@jollyhohnsonart

This is NOT real 3D. #illustrator #tutorial #3D #learnontiktok #learn #designtok #graphicdesign #designtips #howto #art

♬ Jenny (I Wanna Ruin Our Friendship) – Studio Killers