Online igrice za dizajnere :: Igrajte se i učite!

Volite učiti, a pritom se i zabaviti? Na dobrom ste mjestu. Pronašli smo interaktivne online igrice za sve ljubitelje dizajna. Ove grafičke igrice su idealne kada se želite malo opustiti i provjeriti koliko ste stvarno vješti u pogađanju boja, koliko dobro poznajete fontove te da li stvarno imate dobro dizajnersko oko. 🙂

 

1.  KOLOR

Koliko ste samouvjereni da možete prepoznati i pogoditi točnu nijansu boje? Svoj odgovor možete provjeriti u ovoj zabavnoj igrici. U što kraćem vremenu (maksimalno 5 sekundi) trebate pronaći traženu boju među ponuđenima (vidi sliku). Cilj je pogoditi svih 20 traženih boja u što kraćem vremenu. Igrica kreće s jednostavnim zadacima, ali nemojte da vas to prevari, brzo će boje postati sve sličnije, a zadak sve teži.

Online igrica KOLOR u kojoj se pogađaju boje.
KOLOR

 

2. THE BÉZIER GAME

U ovoj igrici možete provjeriti svoje već postojeće vještine korištenja pen toola ili ako ste početnik, ih izoštriti. Koliko dobro možete pomoću ovog alata, koji se koristi u skoro svim dizajnerskim aplikacijama poput Adobe Illustratora illi InDesigna, rekreirati ponuđene oblike. Od ravnih oblika poput kuće i kvadrata, do oblijih oblika poput automobila, ovoj igrici ćete se sigurno vraćati.

The Bezier Game
The Bezier Game

 

3. COLOR METHOD

Još jedna igrica pogađanja boja, ali ovaj put se igramo krugom boja. Da li možete pronaći točnu nijansu i zasićenost, ili komplementarne, tercijarne i analogne boje? Ova igrica ne samo da je zabavna već je i poučna. Ako niste upoznati s krugom boja i njihovim kombinacijama, ovo je igrica koja vam na zabavan način može pojasniti neke osnovne pojmove iz teorije boja.

COLOR
COLOR METHOD

 

4. LOGO QUIZ

Svakodnevno smo okruženi raznoraznim logotipima, međutim, da li biste ih znali prepoznati ako nisu prikazani u cijelosti već samo djelomično? I da li biste znali koja tvrtka se krije iza loga? Zaigrajte ovu igricu i saznajte!

Logo quiz igrica u kojoj se pogađa logo
LOGO QUIZ

 

5. TYPEWAR

Svaki dizajner vjeruje da može prepoznati fontove s lakoćom. U ovoj igrici možete testirati koliko dobro poznajete fontove, ali po samo jednom slovu unutar fonta. Mislite da ćete uspjeti? Zaigrajte igricu i saznajte!

Typewar je igrica prepoznavanja fontova
TYPEWAR

 

6. KERN TYPE

Što je kerning za one koji se prvi put sureću s ovim pojmom? Iz Wikipedije saznajemo da “… kerning je postupak prilagođavanja razmaka između znakova u proporcionalnom fontu, obično radi postizanja vizualno ugodnog rezultata.” Ukratko, cilj igrice je poravnati slova. Ova igrica je idealna da provjerite koliko imate precizno oko.

KERN TYPE je igrica za poravnavanje slova ili kerning.
KERN TYPE

 

7. SHAPE TYPE

Shape type je online igrica u kojoj vježbate izradu fontova pomoću vektora. Koliko ste u tome vješti, provjerite sami te se pritom i zabavite!

Shape Type online igrica za izradu fontova
Shape Type

 

8. PIXACT.LY

Pixact.ly je online igrica u kojoj ćete provjeriti koliko dobro znate pixele. Da li možete pogoditi veličinu prema zadanim pixelima? Isprobajte ovu igricu i saznajte koliki ste pixel majstor!

Pixact.ly je online igrica u kojoj provjeravate vještinu određivanje veličine prema pixelima.
Pixact.ly