BauMarket :: Izrada loga

grafički dizajn :: vizualni identitet :: branding :: izrada loga

Predstavljamo novi logo za BauMarket!

Izrada loga za tvrtku BauMarket je naš novi projekt. BauMarket je nova prodavaonica koja nudi širok asortiman proizvoda, od građevinskog materijala do kućanskih potrepština. Njihov fokus na kvaliteti i raznolikosti asortimana je ono na što žele istaknuti, te smo se trudili da naš dizajn odrazi tu raznolikost.

Izrada loga i njegovo značenje

Izrada loga za BauMarket
Izrada loga za BauMarket

Inspiracija u Svakodnevnim Iskustvima

Pri stvaranju novog logotipa za BauMarket, tražili smo inspiraciju u svakodnevnim iskustvima kupovine. Centralni element logotipa, crna kolica za kupnju, nije samo praktičan simbol već i vizualna asocijacija na jednostavnost i efikasnost koja karakterizira kupovinu u BauMarketu.

Razigrana Raspodjela Crvenih Kvadratića

Pet crvenih kvadratića raspoređenih na kolicima ne podsjećaju slučajno na slovo ‘b’. Ovaj detalj ne samo da je početno slovo imena BauMarketa već i suptilna aluzija na proizvode koji se nalaze u kolicima. Tri kvadratića u prvom stupcu, i dva u drugom, stvaraju ravnotežu i harmoniju, dodajući dinamiku i karakter logotipu.

Izrada loga za BauMarket
Izrada loga za BauMarket

Tekstualni Prikaz Imena Tvrtke: BauMarket

Pored vizualnog simbola, tekstualni prikaz imena tvrtke dodatno pojačava prepoznatljivost i identitet. Odlučili smo se za kontrastne boje: “Bau” u crnoj boji iznad, a “Market” u crvenoj boji ispod. Ovaj kontrast  ističe svaki dio imena tvrtke te dodaje  dinamiku cjelokupnom dizajnu.

Harmonija u Jednostavnosti

Uloga logotipa nije samo u tome da bude prepoznatljiv, već i da prenese suštinske vrijednosti i karakter tvrtke. Kroz jednostavne, ali snažne elemente, novi logotip BauMarketa ističe praktičnost, raznolikost i dinamiku koje čine srž identiteta ove prodavaonice.

Izrada loga za prodavaonice

Razumijevanje Tvrtke

Kada se suočavate s zadatkom dizajniranja logotipa za prodavaonice koje nude raznovrsne proizvode, ključno je dublje razumijevati identitet same tvrtke. Ovaj proces ne samo da zahtijeva poštovanje opsega ponude proizvoda, već i pronalaženje srži onoga što čini tu prodavaonicu posebnom i privlačnom.

Jasnoća kao Temelj Dizajna

Dizajn logotipa trebao bi biti temeljen na principu jasnoće. To znači da treba izbjegavati nepotrebne elemente ili složene detalje koji bi mogli otežati prepoznavanje i komunikaciju brenda. Umjesto toga, fokus treba biti na jednostavnim, ali snažnim elementima koji će odmah privući pozornost i ostaviti trajan dojam.

Prilagođavanje Identitetu Tvrtke

Ključni aspekt uspješnog dizajna logotipa je njegova sposobnost da odrazi specifične vrijednosti i identitet tvrtke. To može uključivati ​​korištenje određenih boja, fontova ili simbola koji su u skladu s misijom i vizijom prodavaonice. Ovaj korak omogućuje logotipu da postane vizualni prikaz osobnosti i karaktera tvrtke, čime se stvara emotivna povezanost s kupcima.

Prevođenje Raznolikosti u Simboliku

Kako bi logotip uspješno prenio raznolikost asortimana proizvoda, važno je koristiti simbole ili elemente koji će jasno komunicirati širinu ponude. To može biti kroz inteligentno korištenje simbola kao što su košare za kupovinu ili ikone koje predstavljaju različite kategorije proizvoda. Ova strategija omogućuje logotipu da postane vizualna manifestacija široke palete proizvoda koje prodavaonica nudi.

Zaključak

Kreiranje logotipa za prodavaonice s širokim asortimanom zahtijeva pažljivo promišljanje i razumijevanje. Kroz jasnoću, prilagođavanje identitetu tvrtke i inteligentno korištenje simbolike, logotip postaje snažan alat koji ne samo da privlači pažnju, već i odražava suštinske vrijednosti i karakteristike same prodavaonice.

Nadamo se da će ovaj novi logo pridonijeti prepoznatljivosti i uspjehu BauMarketa u budućnosti.

Želite kod nas napraviti logo? Javite nam se na email adresu ili putem kontakt obrasca. Naše radove možete pogledati u portfoliju.

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog gdje ćete naći mnoge zanimljive članke od kojih su mnogi na temu loga.

Zale Dizajn Studio