Shermans :: Dizajn logotipa

grafički dizajn :: vizualni identitet :: branding :: izrada loga

Za tvrtku Shermans smo izradili ovaj elegantni dizajn logotipa. Tvrtka Shermans su naši klijenti iz Ukrajine koji su pokrenuli modnu liniju te im je trebao prikladan logo. Što je prikladnije za jednu šivaču djelatnost od igle i konca, ali ovako izrađen logo koji podsjeća na znak &, ne samo da dočarava djelatnost već nam daje i dašak prave elegancije i modernosti.

Kao detalj koji će se isticati smo izabrali šivaču iglu, koja u ovom kontekstu je simbol rada i stvaranja. Zlatna boja dodaje elegantnom izgledu loga, ali također znamo da zlatna boja označava prosperitet i bogatstvo. Nije zlato sve što sja, ali ova igla to zaista jest. 🙂

Dizajn logotipa za tvrtku Shermans: na slici je prikazan logotip u pozitivu i negativu
Dizajn logotipa za Shermans tvrtku

Sviđa vam se ovaj logo? Onda pogledajte i naše ostale radove iz kategorije Logo.

Dizajn etikete za mondu marku Shermans. Na slici je prikazana crna etiketa za odjeću na bež tkanini
Dizajn etikete za modnu marku Shermans

Kako izraditi elegantan logo?

Postoji nekoliko ključnih stvari koje morate imati na umu kada dizajnirate logotip koji će vam pomoći da izgleda elegantno. Prvo, oblici u logotipu trebaju biti jednostavni i čisti. Drugo, boje bi trebale biti prigušene i sofisticirane. I treće, cjelokupni dizajn treba biti dobro uravnotežen.

Savjeti za stvaranje elegantnog logotipa:

1. Koristite čiste, jednostavne oblike

Oblici u logotipu trebaju biti jednostavni i lako razumljivi. Složeni oblici mogu biti zbunjujući i učiniti da logotip izgleda zbrkano. Držite se osnovnih oblika poput krugova, kvadrata i trokuta. U ovom slučaju manje je bolje. 

2. Odabir boja je bitan

Koristite suptilne boje. Jarke boje bi trebalo izbjegavati kod dizajna elegantno loga. Iako neke jarke boje mogu u sklopu određenog dizajna izgledati elegantno, to je više iznimka nego pravilo. Tako da je bolje držati se zagasitijih tonova, neutralnih boja te zemljanih tonova. Ako želite dodati dašak boje, bolje je odabrati bogatu nijansu poput bordo ili tamnoplave. 

Dobra je ideja dodati i malo zlatne ili srebrne za dodatan osjećaj sofisticiranosti i elegancije. 

Također, bitno je da logo izgleda jednako dobro u crno-bijeloj varijanti kao i u boji. 

3. Provjerite je li logotip dobro izbalansiran

Dobro izbalansiran logotip je ugodan oku. Provjerite jesu li različiti elementi u logotipu ravnomjerno raspoređeni. Na primjer, ako imate puno teksta, provjerite je li grafika odgovarajuće skalirana.

4. Odaberite klasični font

Fontovi koje koristite u logu trebaju biti lako čitljivi. Izbjegavajte korištenje kićastih fontova koje je teško dešifrirati. Držite se jednostavnih, čistih fontova ravnih linija koji su ugodni za oči.

5. Održavajte cjelokupni dizajn čistim i nenatrpanim

Pretrpan logotip može biti zbunjujući. Držite se čistog, jednostavnog dizajna koji je lako razumjeti. Previše elemenata na jednom mjestu čini dizajn kaotičnim i teže se primjećuje i pamti.

Također, treba se držati samo jednog koncepta. Previše ideja u jednom logu može dodatno otežati klijentima da shvate poruku koju logo treba prenijeti. 

 

 

Naše ostale radove možete pogledati u portfoliju.

Želite kod nas napraviti logo? Javite nam se na email adresu ili putem kontakt obrasca

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog gdje ćete naći mnoge zanimljive članke od kojih je jedan upravo o logu.

Zale Dizajn Studio