Casa del Sol :: Dizajn etikete za vino i maslinovo ulje

dizajn etikete :: dizajn ambalaže :: dizajn logotipa :: branding :: grafički dizajn

Dizajn Etikete za Casa del Sol: Istarski Teran i Extra Djevičansko Maslinovo Ulje

Radili smo dizajn etikete za tvrtku Casa del Sol, koji obuhvaća njihovo Istarski Teran vino i Extra djevičansko maslinovo ulje. Kroz pažljiv i promišljen dizajn, cilj je bio prenijeti luksuz, kvalitetu i tradiciju ovih vrhunskih proizvoda. U ovom blog postu, predstavit ćemo naš dizajn i podijeliti nekoliko savjeta o tome što je bitno kod dizajniranja etiketa.

Predstavljanje Dizajna Etikete

Extra Djevičansko Maslinovo Ulje

Etiketa za Casa del Sol Extra djevičansko maslinovo ulje dizajnirana je s naglaskom na eleganciju i profinjenost. Crna podloga sa zlatnim linijama stvara dojam luksuza i sofisticiranosti. U središtu etikete nalazi se logo Casa del Sol, zlatne boje, unutar kojeg je naziv brenda. Poseban naglasak stavljen je na detalje u logu – riječi “casa” i “del” su manje veličine, dok je “sol” napisano većim slovima. Iz slova “s” i “l” izlaze vijuge koje se protežu van kvadrata, stvarajući dinamičan i atraktivan vizualni efekt. Ispod loga, zlatnim slovima, stoji natpis “Extra djevičansko maslinovo ulje”.

Casa del Sol :: Dizajn etikete za maslinovo ulje
Casa del Sol :: Dizajn etikete za maslinovo ulje

Istarski Teran

Etiketa za Istarski Teran vino dolazi u dvije verzije: zlatno-crna i zlatno-bijela. Obje verzije zadržavaju isti elegantni dizajn kao i etiketa za maslinovo ulje, s logom Casa del Sol u središtu i zlatnim slovima ispod loga koji navode “Istarski Teran 2019”. Kombinacija zlatne boje sa crnom ili bijelom podlogom doprinosi premium izgledu i osjećaju proizvoda, naglašavajući njegovu kvalitetu i istarsku tradiciju.

Casa del Sol :: Dizajn etikete za vino
Casa del Sol :: Dizajn etikete za vino

Bitni Elementi Dizajna Etiketa

Vizualna Privlačnost

Prva stvar koju potencijalni kupac primijeti na polici je izgled etikete. Stoga je ključno da etiketa bude vizualno privlačna i da se ističe među ostalim proizvodima. Korištenje kontrastnih boja, kao što su crna i zlatna, može pomoći u stvaranju luksuznog izgleda. Dizajn logotipa također igra veliku ulogu u privlačenju pažnje, te je važno da bude prepoznatljiv i jedinstven.

Jasnost i Čitljivost

Osim što treba biti privlačna, etiketa mora biti i čitljiva. Fontovi trebaju biti dovoljno veliki i jasno vidljivi, a tekst treba biti lako razumljiv. Informacije kao što su naziv proizvoda, vrsta, i godine berbe (za vina) trebaju biti istaknute. U našem dizajnu, zlatna boja teksta na crnoj ili bijeloj podlozi osigurava jasnu čitljivost i dodaje notu elegancije.

Informativnost

Dobra etiketa pruža sve bitne informacije o proizvodu. Osim naziva proizvoda, potrebno je uključiti informacije o porijeklu, sastavu i, kod vina, godine berbe. Naša etiketa za Istarski Teran jasno navodi godinu berbe 2019., što je ključno za ljubitelje vina koji traže specifične godišta.

Usuglašenost s Brendom

Etiketa mora reflektirati identitet brenda. U slučaju Casa del Sol, luksuz i kvaliteta su ključne odrednice. Korištenjem zlatnih detalja i elegantnog dizajna, osigurali smo da etikete odražavaju ove vrijednosti i pridonose prepoznatljivosti brenda.

Zaključak

Dizajn etiketa igra ključnu ulogu u predstavljanju proizvoda i privlačenju kupaca. Kroz naš rad na etiketama za Casa del Sol, Istarski Teran i Extra djevičansko maslinovo ulje, pokazali smo kako pažljivo odabrane boje, fontovi i dizajnerski elementi mogu prenijeti poruku luksuza i kvalitete. Pri dizajniranju etiketa, važno je osigurati vizualnu privlačnost, čitljivost, informativnost i usuglašenost s brendom kako bi se postigao maksimalan učinak na tržištu.

Dizajn etikete nije samo umjetnost, već i znanost koja zahtijeva razumijevanje ciljne publike i tržišnih trendova. Kroz kombinaciju kreativnosti i strategije, moguće je stvoriti etikete koje ne samo da privlače pažnju, već i ostavljaju trajan dojam.

Naše ostale radove možete pogledati u portfoliju.

Trebate dizajn etikete ili ambalaže? Javite nam se na email adresu ili putem kontakt obrasca.

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog gdje ćete naći mnoge zanimljive članke od kojih su neki i o etiketama te ambalaži.

Zale Dizajn Studio