Liberfin :: Dizajn logotipa

grafički dizajn :: branding :: izrada loga :: vizualni identitet

Izrada i dizajn loga za tvrtku LIberfin iz Zagreba. Na slici vidimo otisnut logo na bijelom zidu poviše kojeg se nalazi sjena cvijeća. Ikona loga je u jarko plavoj boji, a slova su u tamno sivoj boji odmah ispod loga.
Izrada i dizajn loga :: Liberfin

Tvrtka Liberfin iz Zagreba nas je kontaktirala da im kreiramo logo. Tvrtka, čija su glavna djelatnost financije, od savjetovanja do analiza, studija i sl., je željela logo koji će predstavljati njihovu tvrtku na profesionalan način. Klijenti su zamislili logo kao drvo znanja, te su željeli da ikona loga to predstavlja. Naša ikona upravo to predstavlja, apstraktna verzija drva znanja, ali pomoću mekanih linija smo također željeli da predstavlja i financijsku pismenost. Tako da linije podsjećaju na one napravljene olovkom na papiru. Tako ovaj znak postaje pravi simbol ove tvrtke koja na raspolaganju ima veliko znanje o financijama.

Dizajn loga za tvrtku Liberfin iz Zagreba. Na crnoj podlozi u kojoj je otisnuta ikona loga u tamno sivoj boji se nalazi jarko plavi logo. Logo je su tri isprepletena kruga te se nastavak sppušta do imena tvrtke koje je napisano štampanim slovima u bijeloj boji.
Dizajn loga za tvrtku Liberfin

Plava boja predstavlja profesionalnost, povjerenje, snagu i odanost pa nije čudno da smo izabrali baš plavu boju za naše klijente u kombinaciji sa ravnim fontom koji također predstavlja sve navedeno. Ovakva kombinacija boje i fonta je za nas pun pogodak.

Sviđa vam se ovaj logo? Onda pogledajte i naše ostale radove iz kategorije Logo.

ŠTO TREBATE ZNATI O DIZAJNU LOGA?

Odlučili ste da vam treba logo. Bilo da se radi o potpuno novom logu ili redizajnu već postojećeg, ovo su neke stvari koje trebate znati:

1. KOJU VRSTU LOGA ŽELITE?

Postoji više vrsta loga. Logo može biti samo tekstualan (Google), monogram (LG), maskota (KFC), amblem (Stella Artois), piktogrami (Apple), apstraktni (Nike) ili kombinirani: slika i ikona (Amazon). Neki klijenti već imaju ideju koju vrstu žele, to je pogotovo istina kod redizajna loga, ali ako nemate jasnu sliku svog budućeg loga – ne brinite. Možete dogovoriti s dizajnerom da prijedlozi dizajna sadrže više od jednog stila kako biste dobili bolji dojam koji će vam odgovarati. Naravno da dizajner neće moći napraviti sve varijante, ali dobar dizajner će znati točno koje vrste su prikladne za djelatnost kojom se bavite te će vam prema tome dati svoje prijedloge.

2. ODABIR BOJA I TIPOGRAFIJE (VRSTE SLOVA)

Mnoge tvrtke već imaju svoje karakteristične boje i fontove koje koriste. U tom slučaju se dizajneru prosljeđuju podaci te se logo radi prema već postojećim standardima. Neke tvrtke nemaju već određene standarde, ali znaju otprilike koje boje žele i kakav font. U tom slučaju je dobro dizajneru proslijediti neke primjere koji vam se sviđaju. Možete prikupiti slike s Interneta te ih poslati kao referencu. Ako nemate nikakve ideje o bojama i tipografiji, ne brinite. Dizajneri su stručni donositi takve odluke za vas. Uz prijedloge ćete dobiti i pojašnjenje zašto je odabrana baš određena boja i font pa će Vam biti lakše donijeti odluku o sustavu boja koje će predstavljati vašu tvrtku.

3. DOGOVOR S DIZAJNEROM

Trebate logo i želite surađivati s nama i pitate se što sada? Putem našeg kontakt obrasca nam pošaljite upit, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku. Ukoliko želite, možete nam odmah poslati neke od informacija navedenih gore, poput imena tvrtke, vrste loga koju želite, čime se tvrtka bavi te slike loga koje vam se sviđaju kao referencu. Nakon što pobliže upoznamo vaše potrebe, poslat ćemo vam financijsku konstrukciju za uslugu koju tražite. Ako pristanete na suradnju, kontaktirat ćemo vas ukoliko nam trebaju dodatne informacije. Rok za izradu je obično oko 5 radnih dana, ali to može varirati ovisno o obujmu posla u trenutku slanja upita. Točan rok ćemo vam dati prilikom dogovora.

4. GOTOVI PRIJEDLOZI

Po završetku izrade logotipa, dizajner će vam poslati prezentaciju prijedloga. U ponudi možete izabrati koliko prijedloga želite. Standard je tri ili pet, a ukoliko želite više, molimo vas da to napomenete prilikom upita kako bismo prilagodili ponudu. Nakon što klijent prouči poslane prijedloge te izabere onaj koji mu najviše odgovara, dizajner će napraviti eventualne dodatne izmjene poput promjene boje ili veličine. Kada je posao završen šaljemo verzije logotipa u vektorskom (ai, eps, pdf) i rasterskom (jpg, png) obliku kako biste imali sve verzije potrebne za buduće aplikacije loga (tisak, web) uključujući i definiran sustav boja i karakterističnu tipografiju.

 

Naše ostale radove možete pogledati u portfoliju.

Želite kod nas napraviti logo? Javite nam se na email adresu ili putem kontakt obrasca.

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog gdje ćete naći mnoge zanimljive članke od kojih je jedan upravo o logu.

Zale Dizajn Studio