Zeleni formati :: Izrada logotipa

grafički dizajn :: branding :: vizualni identitet :: dizajn logotipa

Zeleni formati su turistička agencija koja koristi inovativna i digitalna rješenja kako bi unaprijedila turističku ponudu, no to nije sve što ih čini posebnima. Ova agencija se usredotočuje na održivost i zaštitu okoliša te želi biti dio održivog turizma. Njihov minimalistički logo u zelenim tonovima savršeno dočarava njihovu posvećenost zaštiti prirode i njihovu misiju stvaranja održivijeg svijeta kroz turizam.

Izrada logotipa za tvrtku Zeleni formati
Izrada logotipa za tvrtku Zeleni formati

Izrada logotipa za tvrtku koja se bavi zaštitom okoliša i održivim poslovanjem

Razumijevanje ciljeva tvrtke

Prije nego što krenete s izradom logotipa, važno je da imate jasno razumijevanje ciljeva tvrtke i njezine misije. Logo treba prenijeti poruku tvrtke na jednostavan i jasan način te privući pozornost potencijalnih klijenata. Stoga, istraživanje ciljne publike i tržišta je ključno.

Biranje prikladnih boja

Boje igraju važnu ulogu u dizajnu logotipa, posebno kada se radi o tvrtki koja se bavi zaštitom okoliša i održivim poslovanjem. Zelena boja, koja simbolizira prirodu, često se koristi u ovom kontekstu, ali i druge boje poput plave, smeđe i sive mogu biti prikladne.

Odabir fontova i tipografije

Pored boja, odabir fontova i tipografije također igra važnu ulogu u dizajnu logotipa. Jednostavan i čitljiv font dobar je odabir za tvrtku koja se bavi održivim poslovanjem. Važno je izbjegavati prekomjernu količinu teksta i koristiti čitljiv font kako bi se poruka logotipa jasno prenijela.

Korištenje simbola

Korištenje simbola kao što su stabla, biljke, cvjetovi, sunce ili voda može pomoći u stvaranju vizualne veze s prirodom i zaštitom okoliša. Simboli mogu biti apstraktni ili konkretni, no važno je da budu jednostavni i lako prepoznatljivi.

Prilagodba za različite formate

Danas se logotipi koriste na različitim medijima, od tiskanih materijala do web stranica i društvenih mreža. Stoga je važno da se logotip prilagodi različitim formatima i veličinama kako bi uvijek bio jasno vidljiv i čitljiv. Logotip bi trebao biti u vektorskom formatu kako bi se mogao lako skalirati bez gubitka kvalitete.

Dizajn memoranduma Zeleni formati
Dizajn memoranduma Zeleni formati

Testiranje

Konačno, testiranje logotipa ključno je prije nego što ga konačno usvojite. Testiranje može uključivati prikaz logotipa potencijalnim klijentima, suradnicima ili ciljnoj publici kako bi se vidjelo kako se doživljava i je li učinkovit u prijenosu vrijednosti tvrtke. Također, važno je provjeriti kako se logotip pojavljuje u različitim okruženjima, veličinama i na različitim medijima.

 

Želite kod nas napraviti logo? Javite nam se na email adresu ili putem kontakt obrasca. Naše radove možete pogledati u portfoliju.

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog gdje ćete naći mnoge zanimljive članke od kojih su mnogi na temu loga.

Zale Dizajn Studio