Zoom :: Dizajn logotipa

grafički dizajn :: branding :: izrada loga :: vizualni identitet

Logo dizajn za Zoom Restaurant. Logo je dizajniran za restaurant azijske kuhinje u Zagrebu. Veseli dizajn sa azijskim štihom. Logo se nalazi na crnoj podlozi. ZOOM i ispod restaurant su napisani štampanim slovima bijele boje. Ikona loga je azijska zdjelica za rameniz koje vire noodlesi i kineski štapići. Posuda je crvene boje
Logo dizajn za Zoom Restaurant

Restaurant Zoom nam je pristupio kako bismo im kreirali logo. Zoom je specijaliziran za azijsku kuhinju te smo stoga željeli napraviti logo koji će to i predstavljati.
Kao ikonu smo odabrali azijsku zdjelicu prepunu tjestenine u kojoj se nalazi, spremni za upotrebu, kineski štapići za jelo. Crvenu boju je bilo lako za odabrati, pošto se kaže da crvena boja izaziva pojačani apetit, te u kontrastu sa bijelim slovima te sivim detaljima dobivamo ovaj veseli logo.

Sviđa vam se ovaj logo? Onda pogledajte i naše ostale radove iz kategorije Logo.

Kako dizajnirati sjajan logo za restoran?

Kao vlasnik restorana, želite da on ima sjajan logotip koji će ga dobro predstavljati. Ali kako izraditi logotip koji će vaš restoran istaknuti među ostalima?

Kada pričamo o izradi logotipa za restoran, prva stvar koju želite je da potencijalni klijenti odmah znaju o kakvom tipu restorana se radi i koje iskustvo nudi (npr. fast-food, ležerni ili pak otmjeni za fine dining iskustvo) i kakvu vrstu hrane mogu očekivati. Logo za sve industrije uvijek treba predstavljati tvrtku ili proizvod/uslugu koja se nudi pa tako u tome ni restorani nisu iznimka.

Evo nekoliko savjeta za dizajn loga:

1. Neka bude jednostavan

Logotip treba biti lako pamtljiv i prepoznatljiv, stoga je jednostavnost ključna. Kupci će teško zapamtiti komplicirani logotip, a možda se neće ni truditi da ga shvate. Jednostavan logotip, s druge strane, klijenti će se lako prisjetiti i povezati s  restoranom.

2. Da li je čitljiv?

Logo treba biti lako čitljiv, čak i iz daljine. Izbjegavajte korištenje kompliciranih fontova. I dok smo kod teksta, pobrinite se da logo bude čitljiv i u maloj, i u velikoj veličini. Sjetite se da ćete ga možda aplicirati na sitne artikle poput čaša pa mora biti jasan. Isto tako kada je uvećan na naprimjer izlogu restorana, treba biti jednako efektan.

3. Boje

Želite da vaši klijenti mogu vidjeti logotip iz daljine, stoga koristite boje koje će ga istaknuti. Svijetle, hrabre boje uvijek su dobar izbor, a čak možete koristiti različite boje za različite dijelove svog logotipa. Kontrast u izboru boja je u ovom slučaju dobra ideja.Iako želite da logotip bude privlačan, ne želite koristiti previše boja. Logo s previše boja izgledat će pretrpano i zbunjujuće. Držite se dvije ili tri boje i koristite ih razumno.

Više o upotrebi boja pročitajte na našem blogu o logu i bojama, a o kombinacijama boja smo pisali u članku o teoriji boja.

4. Koristite odgovarajuće slike

Logo bi trebao biti relevantan za temu i kuhinju restorana. Na primjer, ako ste riblji restoran, možda biste trebali upotrijebiti sliku ribe ili oceana. Ali izbjegavajte korištenje slika koje su previše uobičajene ili generičke, poput vilice i noža. Takvi motivi se često pojavljuju te neće pomoći logu da se istakne.

5. Bezvremensko je bolje

Logotip bi trebao biti nešto što možete koristiti godinama koje dolaze. Izbjegavajte korištenje trenutnih trendova ili hirova jer će brzo postati zastarjeli. Umjesto toga, usredotočite se na stvaranje klasičnog logotipa koji će izdržati test vremena.

Boje u grafičkom dizajnu koje su izvrsne za hranu

Kada smišljate shemu boja za logotip restorana, razmislite o tome koje vrste hrane ćete posluživati. Boje mogu pobuditi određene osjećaje i emocije, pa ćete htjeti koristiti boje koje točno predstavljaju ono što nudite.

Na primjer, zelena se često povezuje sa zdravom hranom, dok smeđa i crvena mogu odavati srdačniju i zasitniju atmosferu. Plava i ljubičasta također mogu biti izvrsne opcije za logotipe vezane uz hranu, jer mogu predstavljati kraljevsku vlast i luksuz. Također možete koristiti više boja u svom logotipu kako biste stvorili složeniji dizajn. Samo pazite da boje koje odaberete dobro funkcioniraju zajedno i točno predstavljaju ono što prodajete.

 

Naše ostale radove možete pogledati u portfoliju.

Želite kod nas napraviti logo? Javite nam se na email adresu ili putem kontakt obrasca. Čekamo vas!

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog gdje ćete naći mnoge zanimljive članke od kojih je jedan upravo o logu.

 

Zale Dizajn Studio