O’Brada :: Imenovanje i dizajn logotipa

grafički dizajn :: vizualni identitet :: branding :: dizajn loga :: copywriting

Novo ime, novi izgled: O’Brada – Za modernog muškarca

Predstavljamo novo ime i logo koji smo dizajnirali za  frizerski salon za muškarce – O’Brada. Kroz pažljiv proces rada, istraživanja i kreativnosti, uspjeli smo stvoriti identitet koji odražava karakter i eleganciju ovog ekskluzivnog salona.

Imenovanje i dizajn logotipa za O'Brada frizerski salon za muškarce
Imenovanje i dizajn logotipa za O’Brada frizerski salon za muškarce

Proces Dizajna Logotipa: Kroz kreiranje identiteta O’Brada salona

Kada smo pristupili dizajniranju logotipa za O’Brada salon, naš cilj je bio stvoriti privlačan vizualni identitet koji će istaknuti karakter i stil salona. Inspirirani suvremenim trendovima i  vrijednostima muške estetike, stvorili smo logotip koji odražava eleganciju i sofisticiranost.

U Fokusu: Simboli Muškosti i Stila

Centralna figura logotipa kombinira ključne elemente muške ljepote – kosu, brkove i bradu. Ovi simboli ne samo da predstavljaju estetske aspekte, već i pažnju prema izgledu. Umjesto konvencionalnih očiju, ime salona istaknuto je u samom središtu logotipa, dodajući moderni pečat i naglašavajući identitet O’Brada salona.

Imenovanje i dizajn logotipa za O'Brada frizerski salon za muškarce
Imenovanje i dizajn logotipa za O’Brada frizerski salon za muškarce

Estetska Harmonija: Spoj Klasičnog i Suvremenog

Dizajn logotipa kombinira klasične elemente muške estetike s modernim pristupom. Kosa je postavljena iznad naziva salona, dok su brkovi i brada smješteni ispod, stvarajući harmoničnu cjelinu. Suvremeni font dodaje dodatnu dimenziju elegancije i sofisticiranosti, čineći logotip privlačnim i prepoznatljivim.

Razumijevanje Imena: O’Brada – Elegancija i Suština

Ime “O’Brada” nije samo proizvoljan odabir. U značenju riječi “obrada” kriju se ključne vrijednosti salona – proces rada, oblikovanje i istraživanje. Ovaj proces nije samo tehnički, već je i izraz brižnosti i pažnje prema svakom klijentu.

Dodavanjem apostrofa i odvajanjem riječi “brada”, stvaramo suptilnu, ali značajnu promjenu. Ova promjena ne samo da naglašava estetsku vrijednost imena, već dodaje i nijansu profinjenosti. Inspiriran irskim štihom, imenom se daje doza ekskluzivnosti koja privlači klijentelu.

Imenovanje i dizajn logotipa za O'Brada frizerski salon za muškarce
Imenovanje i dizajn logotipa za O’Brada frizerski salon za muškarce

 

Savjeti za dizajniranje logotipa i odabir imena

Dizajniranje logotipa i odabir imena za frizerski salon zahtijeva pažljivu strategiju i kreativnost.

Evo nekoliko ključnih savjeta za postizanje optimalnih rezultata:

  1. Istraživanje Ciljne Publike: Razumijevanje preferencija i potreba ciljne publike ključno je za stvaranje identiteta koji će privući klijente.
  2. Jasnoća i Jednostavnost: Logotip i ime salona trebaju biti jednostavni, ali upečatljivi. Izbjegavajte pretjeranu složenost koja može zbuniti potencijalne klijente.
  3. Kulturni Utjecaji: Razmislite o lokalnim i kulturnim elementima koji mogu dodati jedinstvenost i autentičnost vašem salonu.
  4. Testiranje i Povratne Informacije: Prije konačnog odabira, testirajte logotip i ime među ciljnom publikom te prikupite povratne informacije kako biste osigurali njihovu učinkovitost i privlačnost.

Kroz pažljiv proces dizajniranja logotipa i odabira imena, stvorili smo identitet koji odražava vrijednosti O’Brada salona. Elegancija, sofisticiranost i brižnost prema klijentima oslikani su u svakom detalju, čineći O’Brada salonom poželjnim odredištem za modernog muškarca.

Želite kod nas napraviti logo? Javite nam se na email adresu ili putem kontakt obrasca. Naše radove možete pogledati u portfoliju.

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog gdje ćete naći mnoge zanimljive članke od kojih su mnogi na temu loga.

Zale Dizajn Studio