Sitolor Tvornica Boja :: Dizajn ambalaže

Za Sitolor Tvornicu Boja smo dizajnirali cijeli asortiman boja i lakova iz njihovih kolekcija Duralin, Duralux, Dekor i Aqua Deck. Dizajn ambalaže je bitan aspekt svakog vizualnog identiteta pa smo željeli da se njihovi proizvodi izgledom predstave u najboljem svjetlu te da prate samu kvalitetu proizvoda. Svakoj grupi proizvoda smo napravili dizajn koji je prepoznatljiv, s time da smo mijenjali boje i teksture ovisno o vrsti proizvoda. Na taj način Sitolor ima prepoznatljiv cjelokupni dizajn proizvoda.

Dizajn ambalaže za Sitolor. Dizajn kantica za Duralux, Duralin, Dekor i Aqua Deck
Dizajn ambalaže za Sitolor Tvornicu Boja

NA ŠTO TREBA OBRAĆATI PAŽNJU KOD DIZAJNA AMBALAŽE I ETIKETE?

Vaš proizvod će stajati na policama direktno pokraj svoje konkurencije, stoga je dizajn ono što će pomoći Vašem proizvodu da se izdvoji iz gomile. Svima nam je netko ispričao kako je kupio dobar proizvod u nama poznatom dućanu, ali kada smo mi bili tamo više puta, taj proizvod nismo niti primijetili. Tek kada aktivno krenemo u potragu te kada nam prijatelj kaže gdje točno proizvod stoji ga pronađemo. Nažalost, mnogi kvalitetni proizvodi promaknu kupcima baš iz razloga što ga se niti ne primijeti. To ne znači da dizajn mora biti uvijek u jarkim bojama, da pakovanje mora biti neobičnih oblika. Ponekad upotreba snažnih boja je poželjna, ali ne za sve proizvode. Ono što je bitno da dizajner kreira dizajn prema potrebama proizvoda, industrije te kupaca koje želite privući.

Držite se osnovnih pravila dizajna, nemojte natrpavati dizajn sa previše ilustracija, fotografija i dizajn elemenata. Prostor za dizajn na ambalaži je ograničen, a uz to svaki proizvod mora sadržavati tekstove koji su zakonom propisani, poput sadržaja, datuma proizvodnje i sl.. Također se nemojte bojati biti kreativni kod proizvoda koji to dopuštaju, a kod onih gdje je potreban profesionalniji dizajn, sjetite se da profesionalno ne treba značiti i dosadno. Sa zanimljivim izborom palete boja, fontovima, fotografijama ili uzorcima, svaki dizajn može biti primijećen i prihvaćen od strane kupca.

Pogledajte i naše ostale radove iz kategorije Packaging.

Za dizajn Vaše ambalaže ili etikete, javite nam se putem obrasca ili nam pošaljite mail.

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog, gdje ćete naći mnoge zanimljive članke.

Zale Dizajn Studio