Izrada web stranice za Gospodarski list

grafički dizajn :: izrada web stranice :: web dizajn :: UI dizajn :: UX dizajn

Izrada web stranice i redovito održavanje portala je jedan od poslova koje radimo za klijente iz Gospodarskog lista.

Što je Gospodarski list?

Gospodarski list je hrvatski agronomski znanstveni časopis koji se bavi različitim temama vezanim uz poljoprivredu, stočarstvo, šumarstvo, agroekonomiju i ruralni razvoj. Časopis je počeo izlaziti 1842. godine kao glasilo Hrvatsko-slavonskog gospodarskog društva u Zagrebu pod nazivom “Priobćenje članovom horvatsko-slavonskoga Gospodarskog družtva”, a od 1855. godine nosi današnji naziv.

Cilj časopisa je promicanje različitih struka poljoprivrede, kao i objavljivanje znanstvenih radova iz navedenih područja. Gospodarski list igrao je važnu ulogu u razvoju poljoprivrede u Hrvatskoj i regiji, te je bio glavni izvor stručnih informacija i novosti za poljoprivrednike u prošlosti.

Danas Gospodarski list izlazi kao polumjesečnik u nakladi od 30.000 primjeraka i donosi širok raspon članaka o agronomiji, stočarstvu, šumarstvu, agroekonomiji i drugim temama povezanim s ruralnim razvojem. U časopisu se također objavljuju stručni i znanstveni radovi, prikazi knjiga, izvještaji o poljoprivrednim događanjima i drugi prilozi iz područja agronomije.

Uz časopis Gospodarski list danas ima popularan web portal te vrlo popularnu prisutnost na društvenim mrežama.

Za Gospodarski list smo radili i logo za njihov podbrend “Kolači“.

Izrada web stranice i njezino održavanje za Gospodarski list
Izrada web stranice za Gospodarski list

Koja je razlika između izrade web stranice i portala?

Portal se razlikuje od obične web stranice po tome što je portal obično veći i složeniji sustav koji pruža više funkcionalnosti za korisnike. Primjerice, Gospodarski list ima web portal koji pruža različite usluge za svoje čitatelje i posjetitelje, poput pregledavanja novosti, pretraživanja baze podataka, učenja o novim tehnologijama u poljoprivredi i mnogo više.

Dizajn portala je vrlo važan jer može utjecati na korisničko iskustvo i privući ili odbiti potencijalne čitatelje. Dobar dizajn portala trebao bi biti intuitivan, moderan, lako navigabilan i vizualno privlačan. To znači da bi trebao biti jednostavan za korištenje, s dobro organiziranim sadržajem, pregledan i brz učitavanje.

U slučaju Gospodarskog lista, dizajn portala igra važnu ulogu u pružanju kvalitetnih informacija za svoje čitatelje. Kvalitetan dizajn portala olakšava pristup informacijama i omogućuje čitateljima da se brzo i jednostavno informiraju o najnovijim događanjima u poljoprivrednoj industriji.

Ukoliko trebate izradu web stranice, slobodno nas kontaktirajte putem obrasca ili nam pošaljite mail.

Za više našeg dizajna, posjetite naš portfolio, a za zanimljive članke o dizajnu posjetite naš blog.