Isabela Yachting :: Dizajn logotipa

grafički dizajn :: vizualni identitet :: branding :: izrada loga

Ovaj moderan logo dizajnirali smo za Isabela Yachting, tvrtku sa sjedištem u Zagrebu koja se bavi iznajmljivanjem jahti i jedrilica, kao i pružanjem usluga skipera. Za takvu pomorsku tvrtku željeli smo napraviti logo koji odražava more i luksuz jedrenja. Zato smo u središte kruga od užeta ugradili sidro koje drži brod sigurnim i stabilnim. Simetričan i jednostavan dizajn logotipa odiše snažnim i sofisticiranim dojmom, dok zlatna boja pojačava elegantan dojam. Kao tvrtka koja opslužuje luksuzne klijente, logotip savršeno prikazuje bit njihovog poslovanja.

Dizajn loga za tvrtku Isabela Yachting iz Zagreba. Zlatni logo se nalazi na crnoj podlozi što daje elegantan dojam. Sami logo je krg napravljen od užeta, a unutar kruga je štampanim slovima napisano ime tvrtke, a po sredini kruga je sidro. Sidro počinje pa ga prekida tekst pa se opet nastavlja.
Dizajn loga za tvrtku Isabela Yachting

Sviđa vam se ovaj logo? Onda pogledajte i naše ostale radove iz kategorije Logo.

Logo dizajn pomorske tematike

Logotipi pomorske tematike su dizajnirani tako da uključuju elemente koji su vezani za pomorsku industriju. Ti elementi mogu uključivati simbole poput sidra, brodova, užeta i drugih nautičkih simbola. Korištenjem ovih elemenata postiže se snažan i prepoznatljiv logotip koji se lako povezuje s djelatnošću tvrtke.

Prilikom dizajniranja logotipa s pomorskom tematikom, važno je imati na umu tvrtku ili organizaciju koju će logotip predstavljati. Logo bi trebao biti dizajniran na način koji odražava vrijednosti i ciljeve tvrtke. Na primjer, logotip s pomorskom tematikom za brodarsku tvrtku razlikovao bi se od logotipa za riblji restoran ili pak školu jedrenja.

Boje

Kada razmišljate o logotipu s nautičkom tematikom, prva boja koja vam padne na pamet obično je plava, a zatim vjerojatno zelena. Ove su boje svakako popularan izbor za ovu vrstu logotipa, ali važno je ne ograničiti se samo na te opcije. Kao što vidimo s logom Isabela Yachting, odabrali smo bogatu zlatnu boju kako bismo dodali luksuzni štih. Međutim, druge boje također mogu dobro funkcionirati u pomorskom logu ako su elementi dizajna pravilno raspoređeni. Važnije je odabrati boje koje odražavaju osobnost i aktivnosti tvrtke, a ne držati se tradicionalnih izbora. Kada smo otvoreni prema širem rasponu boja, možemo stvoriti jedinstveniji i učinkovitiji logotip koji se će se istaknuti.

Pogreške kod dizajna loga nautičke tematike

  1. Pretrpan dizajn: Jedna od većih pogrešaka kod ovakve vrste logotipa je želja da se stavi puno dizajn elemenata. Val, sunce, palma, sidro, uže, brod. Međutim natrpani dizajn nikad nije dobra ideja. Takav logo gubi svoj značaj. Od toliko elemenata oko ne zapamti niti jedno. Bolje je izabrati jedan ili dva elementa i zaustaviti se. Jednostavnost je uvijek glavno pravilo logo dizajna.
  2. Nedosljednost s temom: Provjerite jesu li svi elementi u vašem logotipu, poput boja, simbola i tipografije, povezani i odgovaraju cjelokupnoj pomorskoj temi. Logo treba imati samo jednu temu. Miješanje elementa će rezultirati zbunjujućim dizajnom.
  3. Kopiranje postojećih dizajna: važno je biti originalan i izbjegavati kopiranje tuđih dizajna. Umjesto toga, pokušajte osmisliti jedinstven i originalan koncept koji odražava vašu tvrtku.
  4. Korištenje grafike niske kvalitete: loše dizajnirana ili pikselizirana grafika može učiniti da logotip izgleda neprofesionalno i jeftino. Obavezno koristite grafiku i slike visoke kvalitete u svom dizajnu.
  5. Ne testirate svoj dizajn: važno je testirati svoj logotip na različitim pozadinama i u različitim veličinama kako biste bili sigurni da je čitljiv i izgleda dobro za sve vrste aplikacija.
  6. Ne traženje povratnih informacija: dobivanje povratnih informacija od drugih može pomoći da identificirate sve probleme s dizajnom i napravite potrebne izmjene. Pobrinite se da dobijete mišljenje od raznih ljudi kako biste dobili zaokruženu perspektivu o svom dizajnu.

Želite kod nas napraviti logo? Javite nam se na email adresu ili putem kontakt obrasca. Čekamo vas!

Naše ostale radove možete pogledati u portfoliju.

Ako želite znati nešto više o grafičkom dizajnu slobodno pogledajte i naš blog gdje ćete naći mnoge zanimljive članke od kojih je jedan upravo o logu.

Zale Dizajn Studio